Колеги пада ми за 3 път тока на чисто нов акумулатор.Ходих до Монбат в Обеля като си мислех ,че е дефектен да го върна и ми замериха инсталацията.Акумулатора е абсолютно работещ.Оказа се ,че при всичко изключено и заключена кола черпи 0,27. Като махахме бушоните един по един ,извадих този за плафона и ЧУДО напрежението падна до 0.04 , което е нормална стойност. От тук идва въпросът кое ми дърпа тока.Плафоните не светят ,а черпят ток? Също така и музиката е вързана към това,но панела беше свален.Ако имате идея как да си оправя тази загуба на ток , ще се радвам да прочета
Известие
Collapse
No announcement yet.
Консумация на ток
Collapse
X
-
А Случайно музикатати да е Сони..
И това дето сте го мерили незнам кой ти го каза чее напрежение ма си е ампераж и трябва да е не повече от 35-40 Милиампера за да се приеме че има само саморазряд на акумолатора и тук там някой дребен консуматор.
Радвам се че си намерил проблема и се надявам че не се сърдиш за това което написах, просто го пиша за многото други които биха опитали сами да си мерят тея неща,за да не се объркат.
П.С. Ампеража се мери на откачена минусова клема и се мери между клемата и минуса на акумолатораEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Бах маа му!
Ха сбийте се!
Колко пъти ще го дъвчим тоя проблем!
Когато има около 300 мА консумация е или от плеъра- неграмотно свързване или от малка лампа, я в багажника, я в жабката.
Ама кой да чете по "Общ технически".
Има поне три теми по въпроса.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ша си замълча аз че ще стане пак дълга и широка,а в същото време и безцелна тема
П.С. От любопитство, ако не знаем откъде ни е консумацията как ще мерим където си искаме по веригата(последователно на товара)EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
когато мериш на минуса на акумулатора, мериш общата консумация. тоест не можеш да знаеш коя точно верига "дърпа ток". ако мериш на плюса на акумулатора, пак мериш пълната консумация (това всъщност е същото замерване). ако свалиш бушона на конкретна верига и в гнездото му поставиш сондите на уреда ще измериш само консумацията на конкретната верига.
на един добър специалист дори не му е нужен измервателен уред, а една пробна лампа само с която може да се справи с какви ли не проблеми по ел. инсталацията.
тъй като в общия случай виновник е радиото, от там се почва.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеШа си замълча аз че ще стане пак дълга и широка,а в същото време и безцелна тема
П.С. От любопитство, ако не знаем откъде ни е консумацията как ще мерим където си искаме по веригата(последователно на товара)
Най-лесно е да сложиш уреда постоянно включен да мери консумацията и да започнеш да вадиш един по един бушоните.
Така ще го локализираш проблема.
Иначе с налучкване, като първият заподозрян е плеъра. После са лампите за купето, багажника и жабката.
После следват аларма и разни джунджурийки, дето са много модни напоследък!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Прав си, просто не ми се искаше да има хора които да се объркат още повече,ма както и да е , който каквото и както иска да мери стига да намери проблема
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеПрав си, просто не ми се искаше да има хора които да се объркат още повече,ма както и да е , който каквото и както иска да мери стига да намери проблема
То в тоя форум няма как да не ти кажат , че си тъп, ама то си е в играта!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment